Onze ervaring

                                                                              

                              Flatcoated retriever, Charly                                                                

Graag willen wij vertellen hoe wij in aanraking zijn gekomen met Carnibest.

Medio 2001 maakten wij als één van de eerste gebruikers kennis met Carnibest .
Wij hadden een toen 5 jaar oude Flatcoated retriever Charly die op 1,5 jarige leeftijd bij ons was komen wonen. Hij had altijd last van stinkende oren en ontstoken ogen, maar met de nodige tubbetjes zalf en oordruppels was dat nog redelijk in de hand te houden. Volgens een gedragstherapeute had hij ook last van ADHD, waar hij medicijnen voor kreeg, waarvan hij volgens ons alleen maar meer ging "stuiteren". Er kwamen steeds meer kwaaltjes bij. Zo had hij regelmatig last van Hotspots. Hij had last van overgewicht, terwijl hij het minimum aan premiumbrokken kreeg en helemaal niet anders. Uiteindelijk werd zijn bloed onderzocht en bleek zijn schildklier niet goed te werken. Hier kreeg hij medicijnen voor. Ondanks de medicijnen veranderde er weinig aan zijn postuur. Het vet had zich vooral opgehoopt rondom zijn nek en op zijn borst. Uiteindelijk was er van zijn vacht ook niet veel meer over. En als we hem aaiden hadden we stinkende zwarte vingers.
 

Maar als de nood het hoogst is!

Evert kwam een mevrouw tegen met een Flatcoated retriever die glom als een spiegeltje en een hele gezonde indruk maakte, terwijl hij toch al 12 jaar oud was. Hij kon het niet laten om haar aan te spreken en te vragen wat zij deze hond voerde. Zij vertelde dat ze haar hond altijd een zelf samengestelde rauwe vleesvoeding gaf en dat hij er daarom zo goed uitzag. De problemen die Charly had kwamen haar ook erg bekend voor, omdat ze die met haar vorige Flatcoats ook had ervaren. Daardoor voerde ze haar honden tegenwoordig rauwe vleesvoeding.

Omdat wij toen niet genoeg kennis hadden om zelf een maaltijd samen te stellen,
gingen we op zoek naar een complete rauwe voeding, zodat we niet het risico liepen op eventuele tekorten.
We kwamen terecht bij van Bunschoten diervoeders die het dichtsbijzijnde adres voor ons waren.
Wij woonden toen nog in Ermelo. Corine van Bunschoten vertelde ons dat ze pas een compleet diepvriesvoer
voor honden had ontwikkeld. Carnibest genaamd.

Wij zijn dit aan Charly gaan geven en het effect was spectaculair te noemen. Na een week zagen we het al aan zijn vacht en aan zijn mooie ontlasting. Nog een paar weken later had hij weer een glanzende dichte vacht en wat ook een hele verademing was...Hij stonk niet meer. Na ongeveer 2 maanden was zijn vet totaal verdwenen was hij 6 kilo afgevallen en had nu een mooi gewicht voor een Flatcoated retriever. Ook geestelijk was hij een stuk stabieler geworden. De medicijnen voor zijn schildklier hebben we langzaam afgebouwd en heeft hij tot zijn dood niet meer gekregen. Ook de vele dierenarts bezoeken waren verleden tijd. Charly is overleden op een leeftijd van 12 jaar ten gevolge van een hartstilstand, maar de laatste 7 jaar van z'n leven waren vele malen leuker dan zijn eerste 5 jaar. 

              Tommy                                                     Mike             

Ook willen we nog even vermelden dat we ook meteen Carnibest aan onze andere twee hondjes Tommy (Yorkshire terrier) toen 9 jaar en Mike (Shih Tzu) toen 7 jaar zijn gaan voeren. Zij hadden geen ogenschijnlijke problemen met hun gezondheid, zoals Charly, maar wij vonden het gewoon niet leuk dat Charly een heerlijke maaltijd kreeg en zij niet.

Tommy z'n vacht werd zachter en makkelijker te borstelen. We hadden zijn gebit al een keer laten schoonmaken bij de dierenarts en dat moest eigenlijk weer gebeuren. Corine had ons ook wat verse botten meegegeven en al na een paar dagen kluiven was dat niet meer nodig. De tandplak is ook niet meer terug gekomen. Tommy is 16 jaar geworden.

Mike had vaak last van borrelende darmen en stinkende windjes als hij had gegeten. Dit heeft hij na het eten van Carnibest nooit meer gehad. Ook zijn vachtje was zachter en glanzender geworden en zijn gebit schoon.

Mike is helaas overleden tijdens het maken van deze website. Ook hij is bijna 16 geworden.

Nogmaals bedankt Corine!

 

Evert en Ilona 

 

 

 

 

 

Powered by Klaas Feuth Login
Laatste update:
July 29. 2014 12:14:41