Onze ervaring

Onze eigen ervaring met EM

De filosofie dat het beter is dieren gezond en sterk te houden dmv. de voeding die ze krijgen hebben wij al jaren als zeer positief ervaren met onze honden en katten (rauw versvlees). Onze dieren hebben hierdoor een gezonde uitstraling en zitten lekker in hun vel. Toen we onze falabella's kregen zijn we dus meteen op zoek gegaan om ze zo kwalitatief en natuurlijk mogelijk te voeren. Via Bio-ron hebben we ook EM ( effectieve micro-organismen) leren kennen en gebruiken het al enige tijd in de stallen. Het resultaat is echt geweldig. De ammoniak lucht in onze stallen is nihil, wat gezond is voor de paardjes, voor ons en ook fijn voor de omgeving is. Mensen die bij ons op bezoek zijn en in onze stallen komen ervaren ook het positieve klimaat.  Ook niet onbelangrijk is dat het totaal niet duur is en dat het een flinke besparing oplevert op het aantal balen stro. Tip: EM is te gebruiken in elk dierenverblijf. 

Ook hebben we onze weide, ingezaait met een biologisch graszaadmengsel voor paarden, behandeld met EM en bemest met natuurlijke langzaam opneembare meststoffen, zoals zeeschelpenkalk, kleimineralen en oergesteentemeel met als doel de bodemvruchtbaarheid te verbeteren. Goed ruwvoer is de basis voor de gezondheid van het paard. 

De mest behandelen we ook met EM, dat geeft een snelle fermentatie en kan zo weer als organische mest op de wei worden gebruikt.

 

Grond uitvlakken, bemesten, inzaaien en behandelen met EM.

 

Het resultaat na 4 weken.

 

En na 3 maanden af en toe even grazen!

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                          

 

                                                                                                

                             

Powered by Klaas Feuth Login
Laatste update:
July 29. 2014 12:14:41